header banner
Default

Een man werd miljonair toen hij 150 Bitcoins voor 10 eurocent kreeg


bitcoin-miner-BTC-miljonair-2009

Foto: Shutterstock/Lisa F. Young

Dertien jaar geleden, toen het crypto landschap nog in zijn kinderschoenen stond, waagde een anonieme persoon een bescheiden gok met een destijds onbekend digitaal geld: Bitcoin (BTC). Terwijl de meesten van ons nog nooit van bitcoin hadden gehoord, minede deze visionair een paar maanden na het ontstaan van het netwerk 150 bitcoins gewaardeerd op een schamele $0,13. 

Niemand had kunnen voorspellen dat deze bescheiden investering zou uitgroeien tot een miljoenenwinst. Dit is het verhaal van toewijding, visie en het onvoorspelbare karakter van de wereld van cryptocurrency.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

De waarde van Bitcoin in het verleden

VIDEO: 1,309 Bitcoins for $1 😮 13 years ago TODAY, OCt 5th 2009!
2PPD

De opkomst van bitcoin is niets minder dan verbluffend gebleken. Gecreëerd in 2009 door een anonieme persoon (of groep) onder de naam Satoshi Nakamoto, werd bitcoin aanvankelijk gezien als een onbelangrijk technologisch snufje. De eerste paar jaar fluctueerde de prijs van BTC tussen minder dan een dollarcent tot een paar dollar.

De gelukkigen onder ons die op dat moment al actief waren in de crypto markt waren dus in staat om honderden of duizenden volledige bitcoins aan te schaffen tegen een bijzonder lage prijs; vooral bitcoin miners bleken optimaal te profiteren van deze periode.

Bitcoin mining is het proces waarbij nieuwe bitcoins worden gemaakt en tegelijkertijd transacties op het netwerk worden gevalideerd. In de vroege dagen van Bitcoin kon iedereen met een standaard computer beginnen met minen. De kosten waren laag en de beloningen, hoewel toen schijnbaar minimaal, waren ruim. Het was vrij eenvoudig mogelijk om honderden bitcoins te minen met je eigen computer. Ondenkbaar vandaag de dag.

Naarmate de tijd vorderde, werd het proces intensiever, competitiever en duurder , waardoor gespecialiseerde hardware nodig was en de particulier niet meer zomaar maar in staat om op zijn of haar zolderkamertje bitcoins kan vergaren. 

Maar 13 jaar geleden was dit wel degelijk mogelijk, en de persoon in kwestie wist 150 bitcoins te minen die in totaal niet meer dan 13 dollarcent waard waren. Hij heeft deze bitcoins vastgehouden tot 2022 en toen verkocht hij zijn 150 BTC tegen een koers van $43.000 voor een totale prijs van $6,5 miljoen. Een werkelijk absurd rendement van ongeveer 50.000.000% (vijftig miljoen) procent.

Fun Fact: This person mined 150 #Bitcoin valued at $0.13, held for 13 years, then sold for $6.5 million, yielding a 5,019,590,600% profit. pic.twitter.com/y1SJGAG6Yj

— Ki Young Ju (@ki_young_ju) August 9, 2023

Bitcoin mining pionier

VIDEO: DAVINCI Showed Me The #BITCOIN Future!!! @davincij15
Thomas Kralow

Het vasthouden van bitcoin gedurende zo’n lange periode is geen geringe prestatie. Het vereiste ongelooflijk geduld en een stalen zenuw, vooral gezien de volatiliteit van bitcoin. De waarde kan in korte tijd dramatisch stijgen of dalen. Dat de anonieme miner in staat was om zo’n rendement te behalen is niets minder dan waanzinnig te noemen en getuigt nogmaals van de mogelijkheden die de vroege crypto markt te bieden had.

Sources


Article information

Author: Chelsea Mendez

Last Updated: 1697850961

Views: 997

Rating: 3.6 / 5 (119 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chelsea Mendez

Birthday: 1959-05-10

Address: 609 Macdonald Harbors Suite 712, Rachelshire, KS 41124

Phone: +4588915724196952

Job: Archaeologist

Hobby: Robotics, Fishing, Chess, Wildlife Photography, Poker, Kite Flying, Origami

Introduction: My name is Chelsea Mendez, I am a audacious, unyielding, talented, welcoming, spirited, irreplaceable, Open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.