header banner
Default

Volgens Bitcoinmagazine nl voorspelt Lyn Alden een "belachelijk hoge" marktcap voor bitcoin


Lyn Alden is een ware legende op het gebied van macro-economische ontwikkelingen binnen de wereld van bitcoin en volgens haar kan de bitcoin koers "belachelijk hoge" waarden bereiken in de toekomst. De analist baseert haar voorspelling op de verwachting dat individuen op termijn een steeds hoger percentage van hun vermogen in assets willen stoppen die ze zelf kunnen beheren.

Belachelijk hoge bitcoin koers

VIDEO: Prepare For Bitcoin To EXPLODE! - Lyn Alden 2024 Prediction
Jamie Tree

De vraag is natuurlijk om wat voor percentages het dan gaat en voor welke investeerders dat zou gelden. "Welk percentage van jouw vermogen zou je in een asset als bitcoin willen stoppen? Ik denk dat een redelijk antwoord veel hoger is dan de percentages die we momenteel zien.

Het huidige percentage is een fractie van één procent. Maar wat als het antwoord 5 of zelfs 10 procent is? Dan krijg je belachelijk hoge koersen voor bitcoin; zelfs als het een asset wordt waar mensen een klein deel van hun vermogen in willen stallen", aldus een zeer optimistische Lyn Alden.

Verder vergelijkt Alden bitcoin met verschillende andere valuta en constateert ze dat bitcoin langzaam omhoog klimt op de monetaire ladder. Dat wil zeggen dat het langzaam maar zeker verschillende overheidsmunten inhaalt.

Maar is de vergelijking met overheidsmunten wel terecht?

Is bitcoin wel vergelijkbaar met de Amerikaanse dollar?

VIDEO: Lyn Alden Update - What a TRILLION Market Cap Means for Bitcoin | BTC | Bitcoin News
Wealthy Value

Bitcoin is natuurlijk ontworpen als een digitaal betaalmiddel door Satoshi Nakamoto, maar op grote schaal is het niet realistisch om met bitcoin te betalen. Voor de massa lijkt bitcoin meer te fungeren als een store of value, een asset om waarde in op te slaan; waarbij je kunt vertrouwen op de absolute schaarste van bitcoin.

Overheidsmunten als de Amerikaanse dollar daarentegen hebben een compleet andere rol binnen de economie. Sommige mensen kiezen er misschien voor om te sparen in Amerikaanse dollars, maar de meeste mensen doen dat in assets als aandelen, in vastgoed of in zaken als goud en bitcoin.

Bitcoin heeft wel degelijk potentie als betaalmiddel, maar op dit moment fungeert het voor de meeste mensen als een spaarmiddel. Waardoor de vergelijking met fiatmunten misschien niet helemaal terecht is op dit moment.

Al blijft het natuurlijk interessant om te zien hoe de waarde van bitcoin ten opzichte van overheidsgeld toeneemt.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Joshua Wu

Last Updated: 1699464962

Views: 594

Rating: 4 / 5 (94 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joshua Wu

Birthday: 2000-06-07

Address: 01124 Walton Drive, Alfredbury, KS 01556

Phone: +4736954977831422

Job: Mechanic

Hobby: Golf, Camping, Astronomy, Woodworking, Bird Watching, Gardening, Sculpting

Introduction: My name is Joshua Wu, I am a multicolored, unyielding, dazzling, Precious, fearless, daring, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.