header banner
Default

Toeristen werden gewaarschuwd dat meer dan honderd mensen in Indonesië zijn omgekomen door het drinken van giftige dranken


Buitenland

Meer dan 100 mensen zijn in Indonesië om het leven gekomen door het drinken van zelfgemaakte goedkope sterke drank. De slachtoffers stierven deze maand in de provincie West-Java en in de hoofdstad Jakarta.

Meer dan tachtig andere mensen werden naar het ziekenhuis gebracht met vergiftigingsverschijnselen. De autoriteiten van Bandung, de provinciale hoofdstad van West-Java, hadden eerder al een gezondheidsnoodtoestand afgekondigd.

In Indonesië zijn bier, wijn en sterke drank relatief duur. Daarom kopen veel mensen alcohol bij illegale stokerijen. Vaak wordt bij het stoken methanol gebruikt, wat zeer giftig kan zijn.

Bali en Lombok

VIDEO: Tientallen doden door illegale drank in Indonesië
RTL Nieuws

Lokale overheden waarschuwen toeristen op Bali en Lombok om voorzichtig te zijn met lokale drank en alcohol.

Doden door zelfgestookte alcohol zijn niet ongebruikelijk in Indonesië. Onder de slachtoffers bevinden zich wel vaker buitenlanders. De grote aantallen doden nu zijn wel opmerkelijk. Vorig jaar vielen er 32 doden door zelfgestookte alcohol.

Het vermoeden bestaat dat achter deze incidenten met giftige drank een en dezelfde distributeur zit. De politie heeft zeven verdachten gearresteerd.

Veel doden door illegale drank in Indonesië:

VIDEO: Meer dan 150 doden door aardbeving in Indonesië
NOS Jeugdjournaal
In Indonesië zijn tientallen mensen om het leven gekomen door het drinken van illegale drank. Mensen sterven binnen twee dagen als ze de giftige drank binnen krijgen. Mensen die het toch overleven worden bijna altijd blind.

Sources


Article information

Author: Heidi Rogers

Last Updated: 1703388003

Views: 1037

Rating: 4.6 / 5 (73 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Heidi Rogers

Birthday: 1975-11-08

Address: 46442 Gomez Circles, Vegashire, NJ 07949

Phone: +4062998956126526

Job: Security Guard

Hobby: Geocaching, Drone Flying, Sewing, Hiking, Tea Brewing, Card Collecting, Table Tennis

Introduction: My name is Heidi Rogers, I am a forthright, dazzling, strong-willed, transparent, accessible, valuable, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.